Bíztató díj

2023.12.01

Alapítványunk az évente kétszer kiosztásra kerülő Biztató-díjjal szeretné ösztönözni szorgalmas munkájának folytatására azokat a diákokat, akik szerényebb körülmények között élnek.
Az idei év első díjazottjai: Molnár Hajnalka 7.b osztályos és Oláh Dzsesszika 6.a osztályos diákok. Hajnalka az osztályfőnöke jellemzése alapján kedves, megbízható,...

Oroszlány Város Önkormányzata által civil szervezetek számára kiírt pályázati forrásból tudtuk megvalósítani a Hunyadi-hét záró műsorát: Mátyás király reneszánsz udvarának bemutatását. A Bakfark művészeti iskola tanárai és táncosai a helyi szakiskola diákjainak és tanárának bevonásával interaktív előadást tartottak a negyedikes diákoknak.

A Hereditas Hungarica Kft muzeológiai szolgáltatásainak egyike az éremverde. Tagjaik korhű ruhákban beszélnek a pénz készítésének kezdeti formáiról, bemutatják az eszközöket és eredeti érmegyűjteményüket.

Oroszlány Város támogatásának köszönhetően pályázati keretből természettudományos szemléltetőeszközöket tudtunk beszerezni.
Az új eszközökkel érdekesebbé, szemléletesebbé válik a természettudomány tantárgy oktatása: 5. és 6. évfolyamon a tananyagot élményszerűbbé teszi, támogatja a mélyebb megértést. Segíti az óra végi összefoglalást és a...

Az Oroszlányi Hunyadi Mátyás Általános Iskolát támogató Szülők és Pedagógusok a Gyermekekért Alapítvány 2021-ben Öko-táblát állított az iskola előtti területen. A tábla képi és szöveges információi a víz életünkben és környezetünkben betöltött szerepére, védelmének fontosságára hívja fel a figyelmet. Mindezt oroszlányi fotókkal és tartalommal....

2023. október 7-én a kosárlabda csarnokban jótékonysági sütivásárt szerveztünk. Köszönjük a sok palacsinta és sütemény elkészítését és megvásárlását! A támogatásokból két szobabiciklit tudtunk vásárolni, melyet a diákok a konditermes tesi órákon fognak használni.

Már másodjára csatlakozott iskolánk az Országos Állatvédelmi Témahéthez, ami október 2-15-éig tartott. Örömmel láttuk, hogy a tavalyihoz képest többen, immáron négy osztály (1/a,1/b,2/a,2/b) vállalt aktív szerepet.

A Musashi Kft. fenntarthatósági szemlélete szerint a számukra már nem hasznos eszközöknek megpróbálnak "új életet" adni, mert az még hasznos lehet másoknak. Ebben a szemléletben vehették át Alapítványunk és a Hunyadi iskola képviselői a felajánlott interaktív táblát – ami az átadást követően rövid időn belül a diákok és a tanárok "használatába...

A suli ismét benevez a "Millió lépés az iskoládért" programba. Mozogj velünk, kérd meg ismerőseid és barátaid is, hogy nekünk gyűjtsék a km-t! Regisztráld be a tesióráidat, az edzéseidet! Egy kis közös családi séta és túrázás a barátokkal sem árthat! Tarts velünk!