Tanodában voltak a 7.b - sek

2022.05.03

A Magyar Természetvédők Szövetsége az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének megbízásából a Zöld Európa Tanoda éghajlatvédelemmel kapcsolatos interaktív szemléletformáló foglalkozást szervezett 7.b osztályos diákjaink számára iskolánkban.

Az interaktív játékos foglalkozás a diákok mindennapjain keresztül mutatta be az éghajlatváltozás témakörét, a főbb éghajlatváltozással kapcsolatos Európai Uniós törekvéseket, kihívásokat és praktikus tanácsokat adott a környezettudatosabb mindennapok megvalósítására iskolán belül és kívül egyaránt.

Tematikája három egymásra épülő elemből állt:

- Limonádé kvíz: a játékos kvíz kérdések megdöbbentő és érdekes információkat rejtettek, melyek rávezették a diákokat a környezetkárosító problémákra és egyéni szintű megelőzési lehetőségeket kínáltak.

- Interaktív előadás: hogyan töltsünk el egy napot környezettudatosan? Az előadáson egy átlagos napon haladtunk végig, a diákok praktikus tanácsokat kaptak mindennapi szokásaikról, miközben megismerkedhettek az éghajlatvédelem mérséklésére szánt Európai Uniós törekvésekkel.

- Szituációs feladat: a csapatok egy, a környezetvédelemhez szorosan kötődő témában, játékos szituációt dolgoztak ki, melyhez háttéranyagot biztosított az előadó. Minden csapat 5 percben bemutatta a feldolgozott témát osztálytársainak.

Köszönjük Lengyel István, projekt csoportvezetőnek a színvonalas foglalkozást! (Orbán Adél beszámolója)