"Szívből Tesszük! - Földünkért és Embertársunkért"

2020.10.05

"Szívből Tesszük! - Földünkért és Embertársunkért" A Fenntarthatósági Témahét megnyitójaként került átadásra a Hunyadi iskola előtt egy szülői ötletből megvalósuló "kupakgyűjtő szív". 

A gyűjtés célja sokrétű - egyrészt, hogy iskolánkba járó diákokat tudjunk a kupakokért kapott pénzből támogatni - akiknek nehézséget okoz az iskolai mindennapos felszerelések beszerzése, megvásárlása - vagy valamilyen fejlesztésre szorulnak - és nincs lehetőségük kifizetni. Másrészt szeretnénk diákjainkat a környezettudatos szemléletre nevelni, illetve láttatni velük, hogy ami egy embernek haszontalan, az még más társuknak lehet hasznos. Keressék ezeket a lehetőségeket, és mindig gondoljanak társaikra - mivel tudnának nekik segíteni. Néha a kis dolgok is számítanak!

Alapítványunk támogatókat keres, akik egy-egy adag összegyűlt kupakot jelképesen megvásárolnának - és a diákok támogatását az ő segítségükkel megvalósíthatnánk. Alapítványunk vállalja, hogy minden ily módon érkezett felajánlást csak erre a célra használunk fel - a támogatónak tájékoztatást adunk a támogatás felhasználásáról. 

A térelem példaértékű összefogással jött létre - szülői ötletből kiindulva - a helyi viszonyokhoz áttervezve, támogatókat felkutatva - a célt tartva a szem előtt a gyerekek érdekében. Az ötletgazda és egyben a térelem tervezője és kivitelezője: Takács László. A térelem megalkotásában köszönjük a segítséget Orlovits Jánosnak és a VS Hungária Kft. tulajdonosának Vida Csabának. Köszönjük a project megvalósítását!