Napvitorlát bonts! – Játékra fel!

2023.07.16

Örömmel számolunk be arról, hogy sikerült a Hunyadi iskola játszótere fölé a napvitorlarendszer kiépítésének 1. fázisát megvalósítanunk! Így a hinták és a mászóvár árnyékolását megoldottuk.

Miért volt ez fontos számunkra?

Mert minden alsó tagozatos gyerek szereti a játszóterünket és vigyáznunk kell az egészségükre még játék közben is. A napvitorla védi a bőrüket a leégéstől, UV szűrése 90-92%-os mértékű, így még az érzékenyebb bőrűek is biztonsággal tartózkodhatnak alatta. A napvitorla lyukacsos szövése miatt az alatt lévő meleg levegő ki tud jutni a vitorla alól, így a vitorla alatt mért valós hőmérséklet akár 6-8 fokkal is alacsonyabb lehet, mint a környezetében. Ezért a gyerekek sokkal komfortosabb körülmények között élvezhetik a játék örömét. A hűvösebb környezet miatt a szervezet folyadékvesztése is sokkal kedvezőbb.

A projekt megvalósítását a Szülők és Pedagógusok a Gyermekekért Alapítvány és a Borg Warner támogatásának köszönhetően tudtuk megvalósítani. Az összköltsége: 2.150.000 forint.

Köszönjük Mindenkinek, aki bármilyen formában támogatja az alapítvány programjait - sok segítő és támogató összefogásával tudtunk egy ilyen méretű projektet megvalósítani.