Mezítlábas ösvény

2023.09.17

Aktív és kezdeményező szülői segítséggel és önkéntes szülői támogatással elnyert pályázatnak köszönhetően sikerült az iskola udvarán a Mezítlábas ösvény létesítése.

A Becton Dickinson Kft. önkéntes munka pályázatának és támogatásának köszönhetően tudtuk az anyagokat megvásárolni, és a "3/b-s szülők" rendelkezésére bocsátani, akik az ötlettől a kivitelezésig megvalósították a projektet - akik, ha kellett alapanyagot gyűjtöttek, ha kellett ötleteltek.

Miért pont Mezítlábas ösvény?

Első körben a 2022/2023. tanév iskolaorvosi szűrővizsgálatának eredménye láttán a szülők és pedagógusok összefogtak: a védőnő által javasolt tartásjavító tornát végezték rendszeresen a gyerekekkel.

A vizsgált 80 második évfolyamos tanulóból 68 lúdtalpas volt (85%), közülük 28 gyereknek már tartási rendellenessége alakult ki.

A gyerekkori lúdtalp és a tartási rendellenességek javíthatóak az izomzat fejlesztésével, mezítlábas mozgással – így második körben ötletelésbe kezdtek, hogyan tudnának a fejlesztést célzó ösvényt létrehozni az iskola udvarán, amit minden tanuló használhat.

Köszönjük a szülőknek a kezdeményezést, a pályázatot, és a Becton Dickinson 180.000 forintos anyagi támogatását a projekt megvalósításához.