Hunyadi Kódexmásoló verseny

2019.05.14


2019. május 14-én tartottuk a Kódexmásoló versenyt, melyre az oroszlányi iskolák tanulóit hívtuk meg. Iskolánk diákjai mellett Benedek Elek Egységes Gyógypedagógiai és Módszertani Intézmény, az Oroszlányi József Attila Iskola, és a Fővárosi Gyermekotthon hátrányos helyzetű; a beilleszkedési, tanulási, magatartási nehézséggel küzdő (BTMN) és a sajátos nevelési igényű (SNI) tanulói mutatták meg, milyen gyöngybetűkkel tudnak írni.

Az 1-8. évfolyamos, összesen 87 tanuló Hunyadi Mátyásról szóló mesének egy részletét másolták. A verseny megnyitója után a mesét Danis Lídia színművésznő olvasta fel. Amíg a tanítók zsűriztek, addig az iskola énekkara, versmondásban országos díjat elnyert tanulója és az Oroszlányi Roma Nemzetiségi Önkormányzat Aranycsillag tánccsoportja szórakoztatta a gyerekeket.

A díjazott alkotásokat egy mesévé fűzték a rendező pedagógusok, mely így része lett a Hunyadi Kódexnek. A program legfőbb értéke, hogy a hátrányos helyzetű vagy különleges bánásmódot igénylő tehetséges diákok sikerélményhez jutottak, fejlődött önértékelésük, megerősödött önbizalmuk.

Az OVTV tudósítása az alábbi linken: Gyöngybetűk versenye

A verseny létrejöttét a Nemzeti Együttműködési Alap támogatta.