Biztató Díjat alapítottunk

2020.11.29

A Szülők és Pedagógusok a Gyermekekért Alapítvány Biztató díjat alapított a "Szívből Tesszük" program bevételeiből.

Az iskola előtt szülői kezdeményezésre és kivitelezéssel felállított "kupakgyűjtő szív" rendszerint hamar megtelik kupakokkal. A project tervezésekor az ötletgazda szándéka az volt, hogy a térelem létrehozásával, az összegyűjtött kupakokkal mások segítése valósuljon meg.

A díj létrehozásával az alapító célja - hogy az iskola szociálisan hátrányban lévő diákjainak munkáját elismerje és annak folytatására ösztönözzön. Olyan diákok támogatását tűztük ki célul, akik - bár szociálisan hátrányt szenvednek, ám ennek ellenére motiváltak a tanulásra, a kitűzött célok elérésére, példát mutatnak társaiknak.

A díjat évente kétszer adjuk át - a díjazottak száma függ a kupakokat megvásárló támogatóink adományától. A díj nettó 10000 Ft értékű ajándékutalványból áll, melyet a tanuló az osztályfőnök kíséretében tud főként tanszerekre, tanuláshoz- fejlődéséhez szükséges eszközökre beváltani, levásárolni.

2020 őszén három tanuló vehette át a díjat: Németh Dorina 6.c, Nagy Nikoletta Jamina 8.c, Rostás Mária Magdolna 7.c.

Örömteli tény számunkra, hogy már a 2021 tavaszi díjazásra is rendelkezésünkre áll 30.000 forint - az Éviszkom kft. támogatásából, amivel a tavaszig összegyűlő kupakokat jelképesen megvásárolták.

Gratulálunk az elsimeréshez lányok! További kitartó munkát kívánunk!